keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kestävä uutisia lyhyesti

Energiasäästötiimit tarttuvat kuntien ilomastotyöhön


Kestävä Seinäjoen seudun kunnat ovat perustaneet energiansäästötiimit. Tiimit koostuvat kunnan eri hallintokeskusten edustajista. Jokaisessa kunnassa on saatu pidettyä ensimmäinen kokous ja joissakin kunnissa kaksikin kokousta.

Tiimien tavoitteena on viedä ilmastotyö ja -tavoitteet osaksi kuntaorganisaatioita ja suunnitella kunnan ilmastotyön kokonaisuutta. Vaikka kaikilla tiimeillä on samat tavoitteet, käytännön työ mukautuu kunnan erityispiirteiden ja tiimin jäsenten mukaiseksi.”  kertoo Thermopolis Oy:n toimitusjohtaja ja Kestävä -hankkeen toimeenpanija  Mika Yli-Petäys.

Energiansäästötiimien tarkoitus on kannustaa kuntien henkilöstöä toteuttamaan käytännön työssä Ilmastostrategiassa hyväksyttyjä toimenpiteitä.

Tässä linkki Jalasjärven energiasäästötiimin sivulle http://www.jalasjarvi.fi/site?node_id=2145.

Milla Paloniemen Kiroileva Siili
on seikkailut koulujen
ilmastokamppanjan julisteissa.

Siilien ilmastokamppanja kouluilla päättyy


Kestävä -hankkeen kuntien kouluilla on kuluvan lukuvuoden ajan ollut käynnissä Kestävä julistekampanja. Kouluille toimitettavissa julisteissa seikkailee jalasjärveläisen sarjakuvapiirtäjä-kuvittaja-graafikon Milla Palonimen piirtämät Kiroileva siili. Julistekampanjan tueksi on Kestävän internet sivuille (www.kestavaseinajoenseutu.fi) kerätty opettajia varten materiaalia, jota on voinut käyttää opetuksessa avukseen. 

Lukuvuoden päätös merkitsee myös tämän kamppanjan päätöstä. Kiitämme kaikkia osallistuneita ja toivotamme hyvää alkavaa kesälomaa!


Syksyllä järjestetään ilmastomatka (29.9-30.9.2015)


Kestävä –hanke järjestää tänäkin vuonna jo suosituksi tulleen ilmastomatka. Tämän syksyn kohteina ovat Äänekoski ja Jyväskylä. Äännekoskella pääsemme tutustumaan Metsä Groupin Biotuotetehdas –hankkeeseen (http://biotuotetehdas.fi/), sekä kunnan, että yrityksen näkökulmasta. Jyväskylässä tutustutaan  Resurssiviisauteen (http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/hankkeet_ja_strategiat/resurssiviisaus).

Osallistujat maksavat majoittautumisen ja ruokailunsa omakustanteisesti, mutta kuljetuksen kustannuksista vastaa Kestävä –hanke.


Lisätietoja voi kysellä Lea Hämäläiseltä (lea.hamalainen(a)thermopolis.fi / 040 9606976) tai Johanna Hanhilalta (johanna.hanhila(a)thermopolis.fi / 044 738 0022).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti