tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kiroileva siili haastaa säästämään energiaa ja ympäristöä

Kiroileva siili huolestui jo aiemmin Itämeren tilasta.
Nyt siili haastaa lapset ja nuoret miettimään, miten
ympäristölle ystävällistä arkea rakennetaan.
Kuva: Milla Paloniemi / kiroilevasiili.fi
Kun rakennetaan ympäristöä kunnioittavaa yhteiskuntaa, jonka halutaan säilyvän myös tuleville sukupolville, lasten ja nuorten asenteet ja energiankäyttötottumukset ovat avainasemassa.

- Koulut ja päiväkodit ovat avainasemassa myös silloin, kun kuntien omistamien kiinteistöjen energiakuluja halutaan painaa alas, Johanna Hanhila Kestävä Seinäjoen seutu - hankkeesta toteaa.

Seinäjoen seudun kunnat toteuttavat lukuvuoden 2014-2015 aikana alueen kouluissa julistekampanjan, jossa lapsia ja nuoria haastetaan miettimään omia energiankäyttötottumuksia sekä niistä syntyviä taloudellisia ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia.

Kuukausittain vaihtuvien julisteiden teemat käsittelevät niitä arjen valintoja, joissa energia on tavalla tai toisella mukana. Julistemateriaalin lisäksi opettajat saavat käyttöönsä tukimateriaalin, joka julkaistaan kestavaseinajoenseutu.fi -sivustolla kesän 2014 aikana.

- Varmistaaksemme kampanjan houkuttelevuuden myös lasten ja nuorten näkökulmasta, etsimme julisteille pitkään sopivaa kärkihahmoa. Iloksemme jalasjärveläissyntyinen sarjakuvapiirtäjä-kuvittaja-graafikko Milla Paloniemi lupautui kampanjaan mukaan, Hanhila iloitsee.

Kampanjan julisteissa seikkailee särmikäs oman tiensä kulkija Kiroileva Siili, jolle luontoon ja ympäristön liittyvät teemat ovat entuudestaankin tuttuja. Siili oli mukana mm. Luonto-Liiton Itämeren suojelukampanjassa 2008.    

- Kesäharjoittelijamme Heidi Kortesoja kokosi julistekampanjalle taustamateriaalia jo kesäkaudella 2013. Tulevana kesänä materiaali viimeistellään julkaistavaan muotoon. 

Haluatko koulusi tai luokkasi mukaan kampanjaan?

Ota yhteyttä:

Krista Laurila,
p. 044 779 0814
etunimi.sukunimi@thermopolis.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti