perjantai 4. joulukuuta 2015

KESTÄVÄ -uutisia



Energiansäästötiimit toimivat


Kuntien energiansäästötiimien toimintasuunnitelmien valmistelu on käynnissä. Toimintasuunnitelmat valmistunevat alkuvuodesta. Toimenpiteisiin on jo ryhdytty!

Kuortaneen ideakilpailu on käynnissä


Kuortaneen kunnassa on käynnissä energian- ja materiaalinsäästöideakilpailu henkilöstölle. Kestävä –hanke ottaa vastauksia vastaan vuoden loppuun saakka. Tammikuussa selviää, kuka on voittaja!

Pikkuusen paree Joulukalenteri


Thermopolis Oy:n pikkuusen paree joulukalenteri on käynnissä! Käythän tutustumassa luukkuihin: https://www.facebook.com/Thermopolisfi




Lakeuden Etapin uutisia

Tuikkujahti

Lakeuden Etappi järjestää toimialueensa kunnissa (Alavus, Ilmajoki, Jalasjärvi, Kihniö, Kuortane, Kurikka, Lapua, Seinäjoki ja Ähtäri) Tuikkujahdin. Jahti on alkanut 1.11.2015 ja se on tarkoitettu kaikille peruskoulun 0.-9. luokkalaisille. Kilpailussa kerätään käytettyjen tuikkukynttilöiden alumiinikuoria. Kisan voittaa luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria oppilasta kohden.



Neuvonta-auto

Biojätteen erilliskeräys laajeni lokakuusta lahtien koskemaan myös vähintään viiden huoneiston taloyhtiöitä. Lakeuden Etapin neuvonta-auto vierailee taloyhtiöissä. Tervetuloa autolle nauttimaan mehua ja keksejä sekä juttelemaan aiheesta Etapin väen kanssa.


Tähteitä nolla!

Lakeuden Etappi haastoi ala-asteiden oppilaat vähentämään lautaselle jäävän ruuan määrää Euroopan jätteen vähentämisen viikolla ma 23.11 – pe 27.11.2015. Kilpailussa punnittiin koulun ruokalassa roskiin heitettävää ruokaa. Haasteeseen tarttui kaikkiaan 47 koulua. Voittajia ovat ne koulut, joissa muodostuu vähiten biojätettä oppilasta kohden. Voittajia olivat:

Inhankosken Koulu, Ähtäri, Nopankylän koulu, Ilmajoki, Kärjen koulu, Seinäjoki ja Kitinojan koulu, Seinäjoki


Onnea voittajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti