keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Hyvä käytäntö Seinäjoelta: Kalusteet kiertoon


Pikkuväen käyttöön soveltuvien tuolien kunto on tarkis-
tettu ja pikkuviat korjattu.
Nykyisin valtatie 19:n varrella toimiva kierrätyskeskus on toiminut pian neljä vuotta. Pääasiallisia käyttäjiä ovat koulut ja päiväkodit.

– Kun kiinteistöjä remontoidaan, vanhat kalusteet lähetetään usein kiertoon. Tarkistamme huonekalujen kunnon ja korjaamme pikkuviat. Huonokuntoisimmat kalusteet poistetaan käytöstä. Poistettujen kalusteiden rauta- ja puuosat kierrätetään edelleen, palveluesimies Juha-Pekka Silvonen toteaa.

Varastoon jäävät kalusteet tarkistetaan ja pikkuviat korjataan, jolloin kalusteet ovat valmiina, kun seuraava käyttäjä löytyy. Kierrätyskeskuksen aktiivisimpia käyttäjiä ovat koulut ja päiväkodit.

Palveluesimies Juha-Pekka Silvosen mukaan kierrätyskes-
kus saa henkilöstöltä positiivista palautetta.
Jutun tekohetkellä kierrätyskeskuksessa työskentelee kaksi henkilöä, jotka oli palkattu työllisyysvaroin. – Tämä on yksi tapa, jolla kaupunki hoitaa työllistämisvelvoitettaan. Kovin suurta meteliä emme kierrätyskeskuksesta kuitenkaan ole pitäneet, koska henkilöstöresurssit kierrätyskeskuksen pyörittämiseen ovat rajalliset, ylläpitopäällikkö Vesa-Jukka Vornanen jatkaa. Tilanne kohenee. Yksi palveluesimiehistä vastaa kierrätyskeskuksen toiminnasta osa-aikaisesti. Valmisteilla on kalustekuvasto kaupungin intranetin sivuille.

Tapaan kierrätyskeskuksen käytävällä Anna Niemi-Nikkolan ja Merja Kujanpään, jotka etsivät kalusteita Tenavakodin uusiin tiloihin. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset löytävät pian etsimänsä - hyllykön ja lipaston ja suunnittelevat tuovansa päiväkodissa tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa tilalle.

-          Järjettömän hieno palvelu! Aika monta päiväkotia näillä kalusteilla perustaa, Niemi-Nikkola ja Kujanpää toteavat tyytyväisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti