torstai 22. kesäkuuta 2017

Kestävä yhteistyö jatkuu



Kuntien Kestävä -ilmastotyö jatkuu jo kahdeksatta vuotta. Vuosiin on mahtunut paljon ja kuntien ilmastotyö on hyvässä vauhdissa. Säästöjä on vuosien aikana energiatehokkuuden parantamisen kautta tullut satojen tuhansien eurojen edestä, päästövähennyksistä puhumattakaan.

Vuoden 2016 lopulla kunnat päättivät jatkaa yhteistä ilmasto- ja energiatehokkuustyötään vuoteen 2019 saakka. Samalla kunnat päättivät liittyä energiatehokkuussopimukseen vuosiksi 2017 – 2025. Tavoitteet ovat kaikilla mukana olevilla kunnilla kunnianhimoiset. Kunnat tavoittelevat jopa 10,5 % energiansäästötavoitetta vuoteen 2015 verraten. Vuoteen 2019 saakka yhteistä ilmastotyötä jatkavat Alavuden, Kurikan ja Lapuan kaupungit sekä Kuortaneen kunta. Kauhavan kaupunki liittyi Kestävien kuntien mukaan ja käynnisti samalla oman kestävän kehityksen työnsä. Alueella on siis varsin positiivista pöhinää. Tällä hetkellä Kauhavalla on meneillään henkilöstölle suunnattu kestävän kehityksen kysely, joka osaltaan määrittää, mihin asioihin kaupungissa olisi vielä panostettavaa.´

Mukana oleviin kuntiin ollaan Kestävä -hankkeen ja kunnan yhteistyönä laatimassa Kestävän kehityksen ohjelmia, jotka halutaan viedä jopa kuntastrategian tasolle. Näistä lisätietoa niiden valmistuessa ja hyväksymisvaiheen jälkeen.

Syksyllä lähdetään jälleen ilmastomatkalle. Tänä vuonna matka suuntaa Tampereelle ja Porvooseen. Porvoon kaupunki on toivottanut vierailijat tervetulleeksi. Porvoossa kuullaan mm. Porvoon kaupungin ilmasto- ja energiatehokkuustyöstä ja tutustutaan Skaftkärrin energiatehokkaalle asuinalueelle. Lisäksi matkalla tutustutaan Nesteen Kilpilahden jalostamolle, jossa valmistetaan mm. uutta Neste MY-täysin uusiutuvaa polttoainetta. Tampereella tutustutaan energiatehokkaaksi remontoituun kerrostaloon. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita matkalle mukaan! Ruokailut ja yöpyminen ovat omakustanteisia. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Vuoden aikana kunnissa järjestetään mm. koulutuksia henkilöstölle, edellisten koulutusten hyvän palautteen seurauksena. Vuosien 2016 - 2017 taitteessa jokaisessa Kestävän kunnassa järjestettiin Kestävän ja Lakeuden Etappi Oy:n jätehuolto, kierrätys ja energiatehokkuuskoulutusta ruoka-ja puhtaanapitopalveluille. Koulutukseen osallistui yhteensä noin 300 henkilöä.
Ensimmäinen Kestävän ja Lakeuden Etappi Oy:n jätehuolto-, kierrätys- ja energiatehokkuuskoulutus järjestettiin Kuortaneen ruoka- ja puhtaanapitopalveluille kesällä 2016.



Kestävä -toiminnalle ollaan hankkimassa myös logoa, joka tulee kuntien omaankin käyttöön. Siitä lisätietoa seuraavassa, syksyllä ilmestyvässä uutiskirjeessä.

Kestävä -hanke toivottelee oikein hyvää juhannusta ja kesää kaikille!

Johanna Punkari




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti