torstai 22. kesäkuuta 2017

Tapahtumia

Lakeuden Etappi juhlii 20-vuotista taivaltaan





Lakeuden Etappi täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi jokaisella jäteasemalla on otettu yhden päivän aikana huonekaluja vastaan ilmaiseksi. Tempaukset on järjestetty yhteistyössä Kaks´kättä -työpajan kanssa, joka ottaa myyntiin hyvälaatuiset huonekalut.  Uusin Etappi-Aviisi löytyy täältä.



Uusi projekti käynnistynyt


Kuntien kohteissa syntyy myös sellaista jätettä, jolle ei ole erillistä jäteastiaa tai keräystä. Nämä jätteet toimitetaan esimerkiksi kiinteistönhoitajan toimesta erikseen jäteasemalle tai laitetaan jäteastiaan jonne ne eivät kuulu esimerkiksi poltettavaan jätteeseen. Etappi on käynnistänyt kartoitusprojektin, jossa kartoitetaan mitä tällaisia jätteitä syntyy kuntien eri kohteissa ja kuinka paljon. Tarkoituksena on selvittää tällaisten jätteiden erilliskeräyksen mahdollisuudet.


Tuikkujahtia ei järjestä tuikkukaudella 2017-2018

Lakeuden Etappi järjesti Tuikkujahdin tänä vuonna jo kolmatta kertaa. On aika nostaa katse kohti uusia tempauksia! Tuikkujahtia ei siis järjestetä enää tulevana kautena (2017-2018), vaan jäteneuvonta suunnittelee uusia kampanjoita ja ideoita ala- ja yläkouluille. Yhtenä tempauksena toteutetaan Kierrätyssankarit-kampanja, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä. Kierrätyssankarit-kampanjassa toteutettiin erilaisia jätehuoltoon liittyviä toiminnallisia tehtäviä ja ne kirjattiin luokan yhteiseen jätepassiin. Kampanja koettiin kattavaksi ja mukavaksi keinoksi syventyä jätehuoltoon ja lajitteluun.


Kummikouluksi valittu Koiviston koulu Kurikasta

Etappi on käynnistänyt kummikoulutoiminnan. Lukuvuonna 2017-2018 kummikouluna toimii Koiviston koulu. Koulut saivat hakea kevään aikana kummikouluksi ja kaikkien hakijoiden joukosta valittiin yksi koulu. Kummikoululle tarjotaan mm. erilaisia tempauspäiviä ja -viikkoja, joiden aikana tuodaan jätehuoltoa tutuksi koululaisille ja henkilökunnalle.


Etapin 20v-juhlakiertue

Juhlavuoden kunniaksi, olemme vuoden aikana mukana paikallisissa tapahtumissa. Tervetuloa juttelemaan kanssamme jätehuollon palveluista!

Olemme mukana seuraavissa paikallisissa tapahtumissa:

Kuortaneen kuhinat 21.-22.7

Miestanssipidot Lapualla 5.8

Peräseinäjoen markkinat 12.8

Kurikan Asu&Elä -tapahtuma 9.-10.9

Kestävän ilmastomatka 4.-5.2017


Vierailukohteinamme ovat energiatehokkaaksi remontoitu asuinkerrostalo Tampereella ja Neste Oyj:n Porvoon Kilpilahden jalostamo, jossa valmistetaan mm. uutta uusiutuvaa Neste MY-polttoainetta. Matkan toinen päivä kuluu Porvoon kaupungin vieraana ja tutustuessa Skaftkärrin energiatehokkaalle asuinalueelle. Ilmoittauduthan viimeistään pe 1.9.2017. Ilmoittautuminen on sitova 1.9.2017 jälkeen. Voit perua ilmoittautumisesi ennen 1.9.2017 ilmaiseksi. Tämän jälkeen peruuttaneilta tai peruuttamatta jättäneiltä peritään hotellihuoneen peruuttamisesta mahdollisesti aiheutuvat kustannukset.


Huomioithan, että yöpyminen ja ruokailut ovat omakustanteisia. Ilmoittautuminen matkalle tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti